راهنمای خرید تلوزیون و بررسی انواع صفحه نمایش
برای انتخاب یک تلویزیون مناسب، باید قبل از انتخاب برند مواردی همچون اندازهی مورد نظر برای تلویزیون، امکانات آن و میزان بودجهی خود را در نظر بگیریم.
جهت داشتن انتخابی درست در رابطه با خرید تلویزیون توصیه میشود که به سایز صفحهی نمایش آن اهمیت دهیم. با توجه به اندازهی محیطی که تلویزیون در آن قرار میگیرد باید اندازهی آن را انتخاب کنیم که معمولا هر چه بزرگتر باشد میزان رضایتمندی شما نیز از خرید، بیشتر خواهد بود.
ویژگی مهم دیگر، میزان کیفیت تصویر میباشد.
برای اینکه دریابیم کدام تلویزیون، بهترین کیفیت تصویر را حاصل میکند، باید به ملاکهایی همچون میزان روشنایی نمایشگر، سطح کنتراست (توانایی نمایش دادن مشکیترین رنگ ممکن)، قابلیت تولید تمام طیف رنگها، زاویهی دید صفحه نمایش و ... اهمیت دهیم.
شرکتهایی همچون سونی، الجی، سامسونگ، پاناسونیک و غیره برندهایی هستند که امروزه بیشتر مورد توجه خریداران قرار میگیرند.
بر اساس کیفیت تصویر میتوانیم تلویزیونها را به این ترتیب، اولویت بندی کنیم. ابتدا تلویزیونهای سونی، سپس برند الجی و در نهایت برند سامسونگ دارای کیفیت تصویر هستند که البته این اولویتبندی به صورت میانگین بیان شده است. به عنوان مثال ممکن است جدیدترین و به روز ترین محصول الجی، کیفیت تصویری بسیار بهتر و مقبولتر نسبت به مدلهای پایینتر از برند سونی داشته باشد.
بررسی ویژگی های انواع صفحات نمایشگر تلویزیون:
در دنیای امروز تلویزیونهای سیاه و سفید و صامت جای خود را به صفحات LCD، LED، OLED، QLED و پلاسما دادهاند. در اینجا نگاهی اجمالی به ویژگیهای انواع این نمایشگرها خواهیم داشت.
لازم به ذکر است که ظاهر تمامی این صفحات نمایش به یکدیگر شباهت دارد در حالی که از لحاظ فناوری و نوع عملکرد، کاملا متفاوت هستند.
صفحات نمایش تلویزیون به ترتیب کیفیت ارائهی تصویر به شرح ذیل میباشد:
پلاسما
فناوری این نوع نمایشگر بر اساس لامپهای فاوئور سنت میباشد که از چندین سلول تشکیل شده و هر یک از آنها دارای شیشههایی مجزا است. فاصلهی میان این دو صفحه از گازهای نئون و زنون پر شده است که طی تولید پلاسما به صورت مایع در میآید. پلاسما، سلول مورد نیاز خود را تولید کرده و هنگامی که تلویزیون به برق متصل میشود، این گازها فسفرهایی به رنگ آبی، قرمز و سبز تولید میکنند که این امر موجب ایجاد تصویر میشود. طول عمر این صفحهی نمایش، حدود ۲۰ هزار تا ۶۰ هزار ساعت است.
LCD
این نوع از نمایشگر، متشکل از دولایه مواد شفاف است که محکم به یکدیگیر چسبیدهاند. یکی از این دولایه، کریستالهای مایع را نگهداری میکند که این کریستالها خودشان نوری ندارند بلکه برای ایجاد نور از یک منبع جداگانه همچون لامپهای فلوئورسنت تغذیه میشوند. میزان نور در صفحات ال سی دی با توجه به محیطی که تلویزیون در آن قرار دارد قابل تغییر است. طول عمر این نمایشگر نیز حدود ۶۰ هزار ساعت میباشد.
LED
در این نوع نمایشگر کنتراست تصویر بالاست و رنگ مشکی در آن بسیار طبیعیتر به نظر میرسد چرا که برای روشن کردن این نوع صفحات در قسمت پشت یا دور تا دور آن از دیودهایی استفاده شده که ساطع کنندهی نور هستند. در واقع تلویزیونهای ال ای دی همان تلویزیونهای ال سی دی هستند که نور پسزمینهی آنها بوسیلهی لامپهای ال ای دی تامین میشود.
OLED
این سری از تلویزیونها فول اچ هستند. نسبت به سه نمایشگری که بیان کردیم کیفیت تصویر بسیار بالاتری دارند. او ال ای دی ها به سبب پیشرفت تکنولوژی صفحهی نمایش بسیار نازکتری دارند. در ساخت این صفحات از ال ای دی های کوچک اورگانیک استفاده شده و در صورتی که الکتریسیته دریافت کنند، از خود نور رنگی ساطع میکنند. در واقع هر لامپ ال ای دی به تنهایی یک پیکسل از پنل تلویزیون OLED را تشکیل میدهد. بنابراین برای ساخت نمایشگرهای فول اچ دی OLED، ز تعداد زیادی (به طور دقیق ۲٫۰۷۳٫۶۰۰ عدد) لامپ ال ای دی استفاده شده است. هر ال ای دی به صورت جداگانه و مستقل از سایر ال ای دی ها، رنگ خاصی را تولید میکند و هنگام نمایش رنگ سیاه، ال ای دی های مربوطه، کاملا خاموش میشوند که این امر موجب میشود این صفحات نمایش از کنتراست بسیار بالایی برخوردار باشند.
QLED
این نمایشگر ها منحصر به شرکت سامسونگ میباشد که ساختار آن همچون صفحات OLED است. این نوع صفحهی نمایش، برترین فناوری برند سامسونگ در ساخت تلویزیون میباشد.